فهرست ها

سالم سازی سبزیجات در شرایط عادی و خصوصا بحران کرونایی

به منظور پیشگیری از بیماری های فوق توجه عموم خانواده های محترم را به نحوه سالم سازی سبزیجات جلب می نماید.

با عنایت به اینکه سبزیجات آلوده به میکروب‌ها و تخم انگل‌ها (و بعضا ویروس‌ها در شرایط کرونایی امروز) می‌توانند، زمینه ابتلا انسان به انواع بیماری‌های انگلی و روده‌ای مانند اسهال‌ها، حصبه، شبه حصبه، وبا، یرقان و غیره و انتقال عفونت‌های ویروسی را فراهم نماید.

سالم­ سازی سبزیجات شامل موارد زیر می­‌باشد:

  1. پاکسازی
  2. انگل زدایی
  3. -گندزدایی، میکروب کشی و ویروس کشی
  4. شستشو

1- پاکسازی:

ابتدا سبزیجات را بخوبی پاک کرده، شستشو دهید تا مواد زائد، گل و لای آن برطرف گردد.

2- انگل­زدایی:

سبزیجات پاکسازی شده را در یک ظرف 5 لیتری آب ریخته به ازاء هر لیتر آب 3 تا پنج قطره مایع ظرفشویی معمولی به آن اضافه کرده و قدری بهم بزنید تا تمام سبزی داخل کفاب قرار گیرد. مدت پنج دقیقه سبزی را داخل کفاب نگه داشته و سپس سبزی را به آرامی با دست از کفاب جدا نموده، داخل سبد سبزی شوی ریخته و مجدداً با آب سالم شستشو دهید تا تخم انگل­ جدا گردند و کفاب مذکور را در فاضلاب تخلیه نمایید.

3- گندزدایی، میکروب­‌کشی و ویروس­‌کشی:

نصف قاشق چای­خوری پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف پنج لیتری پرآب ریخته کاملا حل کنید تا محلول ضدعفونی کننده بدست آید. سپس سبزی انگل­‌زدایی شده را برای مدت پنج دقیقه در محلول ضدعفونی کننده مذکور قرار داده تا میکروب­‌های آن از بین برود.

توضیح:

اگر پودر پرکلرین در دسترس نباشد می­توان از 20 سی سی یا دو قاشق غذا خوری معمولی (با فرض هر قاشق 10 سی سی) مایع سفیدکننده یا وایتکس) هیپوکلریت پنج درصد (در پنج لیتر آب به مدت پنج دقیقه قرار دهید) این محلول حدود 0.02 درصد یا 200 میلی­گرم در لیتر کلر دارد. یا هر ماده ضدعفونی کننده مجاز دیگر که در داروخانه یا سوپرمارکت و یا خواربارفروشی­‌ها وجود دارد (طبق دستورالعمل مربوطه) استفاده گردد.

توجه: حتما بعد از کلرزنی با پودر پرکلرین یا وایتکس بعد از مدت تماس 5 دقیقه ، خوب شستشو شود تا اثری از کلر باقی نماند.

اخبار و اطلاعیه